669926

«Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε» το μήνυμα της Διεθνούπολης

Η Διεθνούπολη του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» φέτος μετακομίζει στην καρδιά του πάρκου «Α. Τρίτσης» και «συστεγάζεται» με την Κεντρική Εκθεση του Φεστιβάλ, που έχει τίτλο «Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε!» και είναι αφιερωμένη στη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση της Κομμουνιστικής Διεθνούς.

Μάλιστα, οι Οργανώσεις που θα επισκεφθούν την Αθήνα για το Φεστιβάλ - ήδη έχει επιβεβαιωθεί η συμμετοχή Κομμουνιστικών Νεολαιών από δεκάδες χώρες - θα «συμμετέχουν» στην Κεντρική Εκθεση, αφού στα περίπτερά τους που θα βρίσκονται γύρω από αυτήν, θα απεικονίζονται κορυφαίες στιγμές της ταξικής πάλης και του κομμουνιστικού κινήματος στις χώρες τους κατά τον 20ό αιώνα.

Κάθε επισκέπτης του Φεστιβάλ θα έχει τη δυνατότητα, περνώντας από τα περίπτερα των Οργανώσεων στη Διεθνούπολη, να συζητήσει με τους δεκάδες διεθνείς αντιπροσώπους, να ρωτήσει και να μάθει για τον αγώνα που δίνουν οι Οργανώσεις τους, να εκφράσει την αλληλεγγύη του. Ακόμη, την Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη, στις 20.00, οι επισκέπτες του Φεστιβάλ θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν στη Διεθνούπολη την εκδήλωση - συζήτηση για τα 60 χρόνια της Κουβανικής Επανάστασης, με τίτλο τα λόγια του κομμουνιστή ηγέτη της, Φιντέλ Κάστρο: «Η επανάσταση δεν είναι ένα στρώμα από ροδοπέταλα. Είναι μια μάχη ανάμεσα στο μέλλον και στο παρελθόν».

Πλούσια δραστηριότητα για τους διεθνείς αντιπροσώπους

Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων του ΚΣ της ΚΝΕ έχει ετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα για τους αντιπροσώπους των ΚΝ που θα βρίσκονται τις μέρες του Φεστιβάλ στην Αθήνα. Η δραστηριότητα αυτή μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

  • Συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ και ενημέρωση για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, τις βασικές εκτιμήσεις του ΚΚΕ και τον αγώνα που δίνουν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ.
  • Διεθνές Σεμινάριο της ΚΝΕ με θέμα: «100 χρόνια από την ίδρυση της Κομμουνιστικής Διεθνούς και της Κομμουνιστικής Διεθνούς Νέων: Η πάλη για το Σοσιαλισμό συνεχίζεται - Η σημασία του προλεταριακού διεθνισμού και της κοινής πάλης των Κομμουνιστικών Νεολαιών».
  • Πεζοπορία στα αντάρτικα μονοπάτια της Πάρνηθας και γνωριμία με τις μάχες και τα ιστορικά γεγονότα της εποχής 1943-1947, όπου στην περιοχή έδρασαν αντάρτες του ΕΛΑΣ και στη συνέχεια μαχητές του ΔΣΕ. Παράλληλα, οι διεθνείς αντιπροσωπείες θα έρθουν σε επαφή με τον «πνεύμονα πρασίνου της Αττικής», με τις θέσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για την προστασία του (όπως και συνολικότερα για το ζήτημα της προστασίας του περιβάλλοντος), αλλά και με τις μεγάλες καταστροφές που έχει υποστεί το δάσος της Πάρνηθας, ειδικά κατά τη μεγάλη πυρκαγιά του 2007.
Ραντεβού Κομμουνιστικών Νεολαιών απ' όλο τον κόσμο στο 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή