festival-sygkentrosh-76

Χαιρετισμός Ν. Αμπατιέλο στο 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή

Ο χαιρετισμός του Ν. Αμπατιέλου

«Σύντροφοι και συντρόφισσες, φίλες και φίλοι!

Βρισκόμαστε ξανά εδώ!

Στη μεγάλη συνάντηση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με τη νεολαία, στο Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή".

Έχοντας σταθεί σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, το 45ο Φεστιβάλ ολοκληρώνει το ταξίδι του απόψε.

Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε τις αντιπροσωπείες των 36 Κομμουνιστικών Νεολαιών και αντιιμπεριαλιστικών Οργανώσεων Νεολαίας από όλον τον κόσμο που παίρνουν μέρος στις εκδηλώσεις μας.

Σύντροφοι, η παρουσία σας εδώ δείχνει ότι το σύνθημα "Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε", σύνθημα που δεσπόζει στην καρδιά του Φεστιβάλ μας φέτος και με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Κομμουνιστικής Διεθνούς, διατηρεί στο ακέραιο την επικαιρότητά του.

Φίλες και φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε, λοιπόν, εδώ στο Πάρκο Τρίτση στον χώρο που μας φιλοξενεί για 10η συνεχόμενη χρονιά.

Στις γειτονιές που αγκάλιασαν τις εκδηλώσεις μας και αγκαλιάστηκαν οι ανησυχίες τους, οι αγωνίες τους, τα προβλήματά τους και οι διεκδικήσεις τους από τις εκδηλώσεις μας.

Εδώ που οι λαϊκές οικογένειες της περιοχής βρίσκουν ευκαιρία να πάρουν μία ανάσα μέσα στη δύσκολη καθημερινότητα.

Μία ανάσα που θέλουν να τους την κλέψουν οι κυβερνήσεις, τόσο οι προηγούμενες, όσο και η νέα.

Όλοι αυτοί που ευθύνονται για το ότι αντί το Πάρκο να αναβαθμίζεται χρόνο με τον χρόνο, να προστίθενται υποδομές για άθληση και ψυχαγωγία, να αναβαθμίζεται ως πνεύμονας πράσινου, καταδικάζεται στην υποβάθμιση.

Γνωστή τακτική, χιλιοπαιγμένη.

Υποβαθμίζουν, απαξιώνουν υποδομές και χώρους για να παρουσιαστούν ως "σωτήρες" και "ευεργέτες" τα επιχειρηματικά συμφέροντα που θέλουν να βάλουν στο χέρι τέτοια φιλέτα. Πώς αλλιώς να εξηγηθεί ότι για ένα χώρο 1.200 στρεμμάτων οι μόνιμοι εργαζόμενοι είναι 3!

Η πραγματοποίηση του Φεστιβάλ εδώ είναι από μόνη της, αλλά όχι η μόνη, συμβολή της ΚΝΕ στον αγώνα για Πάρκο ανοιχτό στο λαό και κλειστό στα επιχειρηματικά συμφέροντα. Στον αγώνα για:

• Σταθερή, επαρκή και αποκλειστική κρατική χρηματοδότηση για όλες τις ανάγκες του Πάρκου.

• Έκτακτη χρηματοδότηση για επείγουσες ανάγκες, όπως η αποκατάσταση της υδροδότησης των λιμνών και των υδάτινων διαδρόμων.

• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για τις ανάγκες λειτουργίας, συντήρησης και φύλαξης του Πάρκου.

• Ολοκληρωμένο σχέδιο πυροπροστασίας.

Μόνο χαρά μας γεμίζουν όσα ακούμε αυτές τις 15 μέρες που είμαστε στο Πάρκο για την προετοιμασία του Φεστιβάλ.

"Το Πάρκο", μας είπαν αρκετοί, "πρέπει να είναι κάθε μέρα όπως είναι αυτές τις 3 μέρες που κάνετε το Φεστιβάλ σας".

Καθαρό, να σφύζει από ζωή και δραστηριότητα, να φιλοξενεί δεκάδες χιλιάδες νέους και νέες, νέα ζευγάρια, συνολικά τον λαό της περιοχής.

Ξέρουμε ότι το Φεστιβάλ μας είναι ο καθρέφτης της ΚΝΕ.

Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, αλλά το Φεστιβάλ μας είναι μία εικόνα από το όμορφο μέλλον που θέλουμε να χτίσουμε, από την κοινωνία για την οποία παλεύουμε.

Έχει ζωή, συλλογικότητα, κοινή δράση, δημιουργία, δουλειά σχεδιασμένη, ενταγμένη σε έναν κοινό στόχο, ευθύνη και διάθεση για να γίνει ό,τι καλύτερο.

Δεν έχει χορηγούς και εταιρίες, προσφέρει απλόχερα όσα κρύβει ή διαστρεβλώνει σήμερα το ίδιο το σύστημα, είτε από την εκπαίδευση είτε από τα ΜΜΕ.

Είναι αυτό που μας είπε μία εργαζόμενη της περιοχής: "Καλά, αφήνετε τόσα πράγματα για να είστε εδώ τόσες ώρες - μέρες και να στήσετε το Φεστιβάλ σας; Μπράβο σας".

Αυτό που περιγράφεται σε αυτά τα λόγια είναι μέρος του μυστικού της επιτυχίας και αντοχής του 45 πλέον χρόνια.

Η αυταπάρνηση, το πείσμα, το σχέδιο, η ελευθερία να αφιερώνεις τον χρόνο σου για κάτι που ξέρεις ότι έχει να δώσει πολλά όχι μόνο σε εσένα, όχι μόνο στην ΚΝΕ, αλλά σε κάθε επισκέπτη του Φεστιβάλ!

Φίλες και φίλοι,

Χάρη στη δουλειά των μελών και των φίλων της ΚΝΕ, του ΚΚΕ, είμαστε σήμερα εδώ, σε αυτή την όμορφη κόκκινη πολιτεία, δηλώνοντας με αισιοδοξία και μαχητικότητα ότι "με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμή μας θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα, τον Σοσιαλισμό".

Μήνυμα διαχρονικό που όμως σε κάθε φάση, κάθε χρόνο έχει ιδιαίτερη σημασία και εκτιμάμε ότι φέτος είναι πραγματικά μήνυμα επίκαιρο και αναγκαίο!

Μήνυμα διαχρονικό γιατί τα όνειρά μας δεν είναι θερινής νυκτός, αλλά δίψα για να ζήσουμε όπως μας αξίζει.

Για να απολαμβάνει ο εργαζόμενος άνθρωπος τους κόπους του και τα αποτελέσματα της δουλειάς του αντί να τα τσεπώνουν μία χούφτα μέτοχοι - καπιταλιστές.

Γιατί ούτε θα παραιτηθούμε από τις σύγχρονες ανάγκες μας, ούτε θα παραδοθούμε στους εκμεταλλευτές και στους στόχους τους, που μυρίζουν αίμα, μπαρούτι, εκμετάλλευση.

Οι ίδιες οι εκδηλώσεις και η μαζική συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων λαού και νεολαίας στις κεντρικές εκδηλώσεις του 45ου Φεστιβάλ, το κάλεσμα του ΚΚΕ και της ΚΝΕ απαντάνε σε αυτό:

- Μέσα από τη μαζική συμμετοχή στη συζήτηση στο Εργατικό Στέκι του Φεστιβάλ στάλθηκε καθαρό μήνυμα στην κυβέρνηση της ΝΔ, την εργοδοσία και τη συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ να μην τολμήσουν να βάλουν χέρι στα Συνδικάτα, στους μισθούς και τις συλλογικές συμβάσεις, μήνυμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία της 24ης Σεπτεμβρίου, της αποφασιστικότητας των κομμουνιστών να πρωτοστατήσουν στη συλλογική αγωνιστική δράση.

- Μέσα από τη συγκέντρωση χιλιάδων υπογραφών μέσα στο Φεστιβάλ μας στέλνουμε ηχηρό μήνυμα ενάντια στις βάσεις του θανάτου και τα πυρηνικά, στην ανανέωση της επικίνδυνης συμφωνίας Ελλάδας - ΗΠΑ για τις στρατιωτικές βάσεις που έστρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ και προχωρά η ΝΔ και που επίκειται επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα στις αρχές του Οκτώβρη.

- Με τη μαζική καταδίκη του κατάπτυστου και εμετικού αντικομμουνιστικού ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου, την αγωνιώδη προσπάθεια να ξορκίσουν το μέλλον, να ταυτίσουν τον φασισμό με τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό, με την πιο προοδευτική θεωρία που γέννησε ποτέ η ανθρώπινη σκέψη, με την προσπάθεια να επικρατήσει απέναντι σε έναν αντίπαλο έμπειρο και αδίστακτο, που όμως δεν είναι ανίκητος!

Δεν ανέχονται ούτε τα μνημεία που στέκουν σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, ακόμα και μέσα στην καρδιά της ιμπεριαλιστικής ΕΕ, στο Βερολίνο και θυμίζουν στους λαούς αυτή την ιστορική αλήθεια.

Γιατί δεν μπορούν να χωνέψουν με τίποτα ότι παρά τα πισωγυρίσματα της Ιστορίας, είναι εδώ, παραμένει εδώ η προοπτική νέων νικηφόρων σοσιαλιστικών επαναστάσεων, εξοπλισμένων με την πείρα των προηγούμενων, προετοιμασμένων για να επικρατήσουν ολοκληρωτικά!

Οι δεκάδες Κομμουνιστικές Νεολαίες που συμμετέχουν στο 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" ξεκαθαρίζουν σε όλους τους τόνους ότι "ο αντικομμουνισμός και η παραχάραξη της Ιστορίας δεν θα περάσουν, ότι όσα ψηφίσματα και αποφάσεις και να πάρει η Ευρωπαϊκή Ένωση, είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε τους εφιάλτες τους πραγματικότητα!", ότι το μέλλον δεν μπορεί να απαγορευτεί και αυτό το μέλλον είναι ο σοσιαλισμός!

Σύντροφοι και συντρόφισσες, φίλες και φίλοι,

Το παρόν και το μέλλον κοιτά και ο αντίπαλος για αυτό στοχεύει ιδιαίτερα τις συνειδήσεις της νέας γενιάς.

Ποντάρει στη χαμηλή πολιτική και κοινωνική πείρα της.

Ποντάρουν στο ότι οι νέοι δεν έχουν πείρα από αγώνες και κατακτήσεις προηγούμενων δεκαετιών, ότι ζούμε σε μεγάλη χρονική απόσταση από ηρωικές περιόδους του λαού που διαπαιδαγώγησαν γενιές και γενιές νέων.

Στο ότι η νέα γενιά δεν έχει ζήσει από πρώτο χέρι τα επιτεύγματα της σοσιαλιστικής οικοδόμησης του 20ού αιώνα, την τιτάνια προσφορά του σοσιαλισμού, της Σοβιετικής Ένωσης, ότι γεννιέται και μεγαλώνει σε συνθήκες αντεπανάστασης.

Ποντάρουν ειδικά στο ότι το μεγαλύτερο μέρος της νεολαίας απέχει από τη συλλογική πάλη, τον ταξικό οργανωμένο αγώνα.

Είναι στο χέρι μας να τους αποδείξουμε ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΟΣ!

Με πιο μαζική και μαχητική νεανική δράση κόντρα σε όσους θέλουν να επικρατεί ότι δεν υπάρχει εναλλακτική για τη νεολαία και το λαό από τη σημερινή κατάσταση.

Η πείρα δείχνει τι φοβάται ο πραγματικός αντίπαλος της νεολαίας και των εργαζομένων. Φοβούνται τους αγώνες με προοπτική και γραμμή σύγκρουσης με την πολιτική του κεφαλαίου και της ΕΕ, φοβούνται την άνοδο του βαθμού οργάνωσης της νεολαίας στους χώρους δουλειάς και μόρφωσης.

Οι αντίπαλοί μας ξέρουν πως οι δυνατότητες της εποχής μας δεν μπορούν να κρυφτούν.

Ξέρουν πως ο σημερινός άσχημος ταξικός συσχετισμός δυνάμεων δεν είναι αιώνιος, θα αντιστραφεί, θα αλλάξει.

Γι’ αυτό δρούμε καθημερινά τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ και του ΚΚΕ.

Δύναμή μας είναι η επαναστατική κοσμοθεωρία, το σύγχρονο πρόγραμμα και η καθημερινή δράση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

Σταθερή πυξίδα μας η προοπτική της ανατροπής του άδικου και διεφθαρμένου καπιταλιστικού συστήματος και η οικοδόμηση της νέας κοινωνίας, του Σοσιαλισμού.

Ενός κόσμου ελεύθερου, ανοιχτού, γεμάτου ελπίδα».

Χαιρετισμός Ν. Αμπατιέλου στο 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή

Χαιρετισμός Ν. Αμπατιέλου στο 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή