45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή Λάρισα

larisa-festival-kne-20

Στις 14 - 15 Σεπτέμβρη, οι εκδηλώσεις του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» θα ταξιδέψουν στη Λάρισα, στην Κοίτη Πηνειού.

Στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ ξεχωρίζει την 1η μέρα, η συζήτηση στην κεντρική σκηνή με θέμα: «Ατομική ελευθερία, μύθοι και πραγματικότητα. Το παράδειγμα της τοξικοεξάρτησης», αναδεικνύοντας ζητήματα με αφορμή και τη λειτουργία των χώρων εποπτευόμενης χρήσης. Επίσης, ξεχωρίζει η συναλία - stand up comedy με τον «Τσολιά εν δε τσόλια μπαντ» από την «Ελληνοφρένεια».

Τη δεύτερη ημέρα ξεχωρίζει η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με τον Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ Νίκο Αμπατιέλο. Επίσης, θα παρουσιαστεί ένα μουσικό και αφηγηματικό αφιέρωμα στον κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ. Η βραδιά θα κλείσει με τη μεγάλη συναυλία των «Πυξ Λαξ».

Στο Φεστιβάλ θα λειτουργεί και τις 2 ημέρες των εκδηλώσεων, χώρος δραστηριοτήτων με συναυλίες ερασιτεχνικών σχημάτων την 1η μέρα και επίδειξη μαχητικών αθλημάτων τη 2η μέρα.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ιδιαίτερη θέση θα έχει:

Το στέκι των μαθητών που θα λειτουργεί escape room, θεματική έκθεση για το σημερινό σχολείο και την πρόταση του ΚΚΕ για το ενιαίο 12χρονο σχολείο Γενικής Παιδείας.

Το στέκι των φοιτητών, που θα παρουσιαστεί έκθεση για τη συμβολή της ΚΝΕ στην οργάνωση του φοιτητικού κινήματος.

Το στέκι εργαζομένων και κατάρτισης, που θα παρουσιαστεί έκθεση σε μορφή comic με θέμα «Working Dead» και επίσης, συλλογική εργασία από ομάδα της ΚΝΕ για τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης στο Σοσιαλισμό.

Τέλος, στο χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργεί κεντρική έκθεση με θέμα «100 χρόνια Κομμουνιστής Διεθνούς», όπως και στέκι γυναικών και παιδότοπος.