20o-1

1994:20ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή

15 - 17 Σεπτέμβρη 1994, Άλσος του «Μπαρουτάδικου»

«Καράβι κόκκινο» το «Μπαρουτάδικο» στο Αιγάλεω

Σε ένα νέο χώρο, στο «Μπαρουτάδικο» στο Αιγάλεω, γιορτάζει το Φεστιβάλ τα 20 του χρόνια.
Οι κεντρικές εκδηλώσεις του 20ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» έγιναν στις 15 - 17 Σεπτέμβρη 1994 στο άλσος του «Μπαρουτάδικου», «για να βρεθεί πιο κοντά στη νεολαία των λαϊκών συνοικιών της Αθήνας και του Πειραιά».

Στην διάρκειά του, μεταξύ άλλων, φιλοξενήθηκαν πάνω από 20 μεγάλες συναυλίες, με γνωστά και καταξιωμένα ονόματα της μουσικής σκηνής, καθώς και δεκάδες νεανικά μουσικά συγκροτήματα. Χάρης και Πάνος Κατσιμίχα, Στέλιος Βαμβακάρης, Αντώνης Βαρδής, Γιώτα Βέη, Λία Βίσση, Βαγγέλης Γερμανός, Πέτρος Δουρδουμπάκης, Γιώργος Δημητριάδης και «Μικροί Ήρωες», Χριστίνα Μαραγκόζη, Νάμα, Προύσα, Βασίλης Καζούλης, Χαΐνηδες, είναι ορισμένα από τα ονόματα που συμμετείχαν στο 20ό Φεστιβάλ.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ διοργανώθηκε διεθνής συνάντηση αλληλεγγύης στον Κυπριακό λαό, με τη συμμετοχή δεκάδων οργανώσεων νεολαίας. 17 ξένες Οργανώσεις Νεολαίας συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του στη Διεθνούπολη.

«Η μεγάλη επιτυχία που σημείωσε και αυτό το Φεστιβάλ στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας», γράφει, μεταξύ άλλων, το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε χαιρετιστήριο μήνυμά του για την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων του 20ού Φεστιβάλ.