pakias_0

1981:7ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή

10 - 13 Σεπτέμβρη 1981, Περιστέρι

Μεγάλα αφιερώματα - «πολυθεάματα» ξεχώριζαν στο πρόγραμμα

Στις 10 - 13 Σεπτέμβρη 1981 στο Περιστέρι πραγματοποιήθηκε το 7ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» και κινήθηκε σε ρυθμούς εκλογών, καθώς σε περίπου ένα μήνα στήνονταν κάλπες.

Στο πρόγραμμά του ξεχώριζαν μεγάλα αφιερώματα - «πολυθεάματα» με τη συμμετοχή καταξιωμένων ηθοποιών, τραγουδιστών, συνθετών.

Κατά σειρά παρουσιάστηκαν τα εξής πολυθεάματα: «Παλεύουμε για την ειρήνη», «40χρονα ΕΑΜ» και πολυθέαμα αφιερωμένο στους αγώνες της εργατικής τάξης, εμπνευσμένο από τον απεργιακό αγώνα των εργατών της κλωστοϋφαντουργίας «Μπάρκο». Στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ συμμετείχε και ο Σοβιετικός κοσμοναύτης Β. Σατάλοφ που είχε πάρει μέρος στις διαστημικές αποστολές «Σογιούζ 4», 8 και 10!

Ενδιαφέρουσες ήταν και οι λογοτεχνικές εκδηλώσεις που απλώθηκαν σε όλους τους χώρους του Φεστιβάλ και ανέδειξαν ποιητές και λογοτέχνες από την Αφρική, την Τουρκία, τη Λατινική Αμερική, την ΕΣΣΔ κι αλλού. Επίσης, δεν έλειψαν οι αγώνες σκακιού, μπριτζ, πινγκ πονγκ κ.ά. 

Tα παιδιά ηλικίας μέχρι 15 χρόνων, στους «Νέους Πρωτοπόρους», που είχαν το δικό τους χώρο στο Φεστιβάλ, παρουσίασαν σκετς και θεατρικές παραστάσεις και διαδήλωσαν την τελευταία μέρα στέλνοντας το δικό τους εκλογικό μήνυμα.