Η πρόταση για τον Αθλητισμό και τη Φυσική Αγωγή που έχουν σήμερα ανάγκη ο λαός και η νεολαία, αναδεικνύεται στο πλαίσιο του 47ου Φεστιβάλ μέσα από ένα πλούσιο, πολύμορφο πρόγραμμα. Το Στέκι Αθλητισμού, που θα λειτουργεί στον χώρο με αγωνίσματα και επιδείξεις αθλημάτων, θα αποτελεί συνέχεια και θα εντάσσεται στο 9ο Αθλητικό Camp της ΚΝΕ, οι δραστηριότητες του οποίου θα ξεκινήσουν από τις 11 Σεπτέμβρη και θα ολοκληρωθούν στις 3 Οκτώβρη.

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

9ο Αθλητικό Camp της ΚΝΕ

11-12/9: Τουρνουά Μπάσκετ 3on3 στα γήπεδα μπάσκετ του Πάρκου Σιώκου στα Σεπόλια (ώρα 19:00)

19/9: Λαϊκός Αγώνας δρόμου 5 χιλιομέτρων και παιδικός Αγώνας δρόμου 1 χλμ. στο πάρκο Τρίτση, με ώρα έναρξης 10 π.μ στην Πύλη Εργατικών Κατοικιών (Διοβουνιώτη και Σπύρου Μουστακλή).

2-3/10: Διήμερο αναρρίχησης, που δίνει συνέχεια στις προηγούμενες συναντήσεις «Γνωριμίας με την Αναρρίχηση» με ένα διήμερο σκαρφάλωμα στα πεδία ΕΠΟΣ Φυλής στην Πάρνηθα και Μακρύς Τοίχος στον Υμηττό.

 

Στέκι Αθλητισμού στο κεντρικό Φεστιβάλ

23/9: Επιδείξεις μαχητικών αθλημάτων: Wushu-Kung Fu από την Ελληνική Ομοσπονδία Wushu-Kung Fu (Επίλεκτη Ομάδα εκπαιδευτών και αθλητών), Tai Chi Chuan από την Ελληνική Ακαδημία Tai Chi Chuan της Οικογένειας Γου, Aikido από το Athens Bushido Center, Katori Shinto Ryu (Ιαπωνικό Σπαθί) από το Athens Bushido Center, Capoeira από την Abada Minotavros Team.

24/9: Επίδειξη - Παρουσίαση των αθλημάτων Αεροβικής Γυμναστικής, Ακροβατικής Γυμναστικής, Γυμναστικής για όλους σε συνεργασία με την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία. 

25/9: Τουρνουά Σκάκι.

25/9: Σεμινάριο - Workshop ορειβατικής πεζοπορίας, βασικές αρχές και τεχνικές κίνησης στο βουνό (χώρος πίστα αναρρίχησης).

Τις τρεις μέρες στο χώρο θα υπάρχουν: Πίστα αναρρίχησης, τραπέζια πινγκ πονγκ, σκάκι.

Δηλώσεις συμμετοχών μπορούν να γίνονται στο email: sports@kne.gr και στο τηλέφωνο: 6951165574.

Οι δηλώσεις συμμετοχών για το τουρνουά σκάκι θα γίνονται τις μέρες του Φεστιβάλ.