Η πρώτη δια ζώσης συνάντηση δεκάδων Κομμουνιστικών Νεολαιών από την εκδήλωση της πανδημίας


Για ακόμα μια χρονιά η Διεθνούπολη του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» θα είναι το σημείο συνάντησης, συζήτησης και οργάνωσης της κοινής πάλης για Κομμουνιστικές Νεολαίες και Αντιιμπεριαλιστικές Οργανώσεις Νεολαίας, που παίρνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και ξεπερνώντας δυσκολίες που υπάρχουν στις διεθνείς μετακινήσεις, θα δώσουν το παρών στο Πάρκο Τρίτση και στις τριήμερες κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.

Πρόκειται για την πρώτη -από την εκδήλωση της πανδημίας- δια ζώσης συνάντηση ενός σημαντικού αριθμού Οργανώσεων από διάφορες γωνιές της γης (από Ευρώπη, Ασία, Αμερική).

Έτσι, οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με νέους κομμουνιστές – εκπροσώπους Οργανώσεων, που έδωσαν σημαντικούς αγώνες στις χώρες τους το προηγούμενο διάστημα, να προμηθευτούν τα υλικά και τα «αναμνηστικά» τους, να τους εκφράσουν την αλληλεγγύη τους.
Ακόμη, η Διεθνούπολη του 47ου Φεστιβάλ θα αποτελέσει πολιτική παρέμβαση στις σοβαρές διεθνείς εξελίξεις που εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όπως η πρόσφατη αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν και η αναρρίχηση στη διακυβέρνυση της χώρας των Ταλιμπάν, αλλά και το ξετύλιγμα ενός ακόμα ιμπεριαλιστικού σχεδίδου ενάντια στην Κούβα και τον λαό της, τον περασμένο Ιούλη. Θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση - συζήτηση για τις σοβαρές εξελίξεις στο Αφγανιστάν, ενώ θα λειτουργήσει στέκι για την έκφραση αλληλεγγύης στον κουβανικό λαό με τίτλο «Η Κούβα δεν είναι μόνη της»!«