Στις κεντρικές εκδηλώσεις του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» θα υπάρχει ξεχωριστό Στέκι κατά των ναρκωτικών δίνοντας και το μήνυμα της ιδιαίτερης σημασίας που έχει το συγκεκριμένο μέτωπο στην πάλη των νέων κομμουνιστών.

Εξάλλου η πάλη ενάντια στα ναρκωτικά αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πάλης ώστε η νεολαία «Να ζει, να τολμά, να προχωρά! Για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, το Σοσιαλισμό!».

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ σηματοδοτούν τη αγωνιστική συνέχεια για τις δυνάμεις της ΚΝΕ που όλη τη χρονιά πρωτοστάτησαν στον αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο που ανοίγει το δρόμο για την πλήρη απελευθέρωση της χρήσης κάνναβης, τον αγώνα για να κερδηθεί η μάχη ενάντια στις αντιεπιστημονικές θεωρίες και την προβολή τους για να καλλιεργηθεί ανοχή στην χρήση, τον αγώνα ενάντια στο χτύπημα στα στεγνά προγράμματα και στο χαρακτήρα του ΚΕΘΕΑ, ενάντια συνολικά στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ για τα ναρκωτικά.

Ξεχωριστή θέση στο φετινό στέκι θα έχει η έκδοση του Τμήματος Κατά των Ναρκωτικών της ΚΕ του ΚΚΕ, με τίτλο: «Με το ΚΚΕ μπροστά για τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό, για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά», που αποτελεί την εξέλιξη των επεξεργασιών και την επικαιροποίηση των θέσεων του ΚΚΕ γύρω από το φαινόμενο. Μέσα από μια δημιουργική κατασκευή οι επισκέπτες του Φεστιβάλ θα έχουν την δυνατότητα να συζητήσουν με μέλη της Επιτροπής Κατά των Ναρκωτικών της ΚΝΕ για τις επεξεργασίες του κόμματος για το κοινωνικό φαινόμενο της τοξικοεξάρτησης, για το πώς η πολιτική της νομιμοποίησης της χρήσης συμπληρώνει την πολιτική της καταστολής και τις διαχρονικές ευθύνες των αστικών κομμάτων, αλλά και για τις θέσεις του ΚΚΕ για την αντιμετώπιση του φαινομένου από την εργατική εξουσία στην χώρα μας βασισμένη στα επιστημονικά δεδομένα την πείρα από την ΕΣΣΔ που έφτασε στην εξάλειψη της χρήσης.

Παράλληλα όπως κάθε χρόνο αντιπροσωπείες «στεγνών» θεραπευτικών προγραμμάτων, κέντρων, του ΕΣΥΝ θα βρίσκονται στο στέκι, προκειμένου να ενημερώνουν τους επισκέπτες για τις δράσεις τους. Σε αυτό το πλαίσιο την Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί συναυλία με την μπάντα του ΚΕΘΕΑ «Στροφή» στο Μαθητικό Στέκι του Φεστιβάλ.