4ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου,
Πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου», Πολίχνη

Το Αθλητικό Camp της ΚΝΕ είναι γεγονός για άλλη μια χρονιά! Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» πραγματοποιείται φέτος το Αθλητικό Camp της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη με τη διεξαγωγή του 4ου Λαϊκού Αγώνα Δρόμου στο πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου» στην Πολίχνη, την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου στις 10 π.μ.

Ο Λαϊκός Αγώνας Δρόμου είναι συνδεδεμένος με τη δράση της ΚΝΕ για την πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, αλλά και για τη διεκδίκηση ελεύθερων χώρων και χώρων αθλητισμού για τον λαό και τη νεολαία, αναδεικνύοντας την ανάγκη οργάνωσης και πάλης για τις σύγχρονες ανάγκες, την ελεύθερη πρόσβαση στον αθλητισμό, την ουσιαστική στήριξη των αθλητικών σωματείων κ.λπ.

Έτσι και φέτος, ο 4ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου σηματοδοτεί την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος και του φυσικού πλούτου. Αναδεικνύεται η ανάγκη πρόληψης απέναντι στην εγκατάλειψη και την εμπορευματοποίηση, διεκδίκησης ουσιαστικής στήριξης και ενίσχυσης των χώρων πρασίνου στη Δυτική Θεσσαλονίκη και ευρύτερα στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.

Θα πραγματοποιηθούν:

1. Αγώνας δρόμου 5 χιλιομέτρων ανδρών - γυναικών.

2. Αγώνας δρόμου 1.000 μέτρων για παιδιά.

Στον αγώνα δρόμου των 5 χλμ. μπορούν να συμμετέχουν άτομα άνω των 12 ετών (γεννημένα τουλάχιστον το 2011).

Η συμμετοχή στους αγώνες είναι δωρεάν.

aaafitsum-admasu-oGv9xIl7DkY-unsplash

Σημείο εκκίνησης: Πύλη του στρατοπέδου «Καρατάσιου» επί της Λεωφόρου Στρατού

Ωρα εκκινήσεων: 10 π.μ.

Οι δρομείς θα πρέπει να είναι στον χώρο μία ώρα νωρίτερα, για να παραλάβουν τον αριθμό τους και για την προγραμματισμένη έναρξη των αγώνων.

Ολες οι διαδρομές γίνονται μέσα στον χώρο του στρατοπέδου και καλύπτουν το σύνολο των χώρων που θα αξιοποιηθούν από το Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Πρόκειται για μία εύκολη trail διαδρομή που εναλλάσσεται μεταξύ μονοπατιών σε χωμάτινο δρόμο και οδικών αξόνων με άσφαλτο. Η εκκίνηση όλων των διαδρομών θα γίνει από το ίδιο σημείο, αυτό της πύλης του στρατοπέδου. Η διαδρομή των 5 χλμ. ολοκληρώνεται με μία στροφή. Ο παιδικός αγώνας δρόμου είναι το πρώτο χιλιόμετρο της διαδρομής. Θα πραγματοποιηθεί χρονομέτρηση, ενώ στο τέλος του αγώνα θα υπάρχουν τα καθιερωμένα σνακ και νερό για τους δρομείς.

Οι συμμετέχοντες τρέχουν με δική τους ευθύνη. Στον χώρο θα παρευρίσκεται γιατρός.