24o-scan-pakias-omilia-paparhga-3

1998 :24ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή

17 - 20 Σεπτέμβρη 1998, Ιλίσια

Γιορτή της νιότης, της ελπίδας, του αγώνα στα 80 χρόνια ΚΚΕ και 30 χρόνια ΚΝΕ

Το 24ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» που πραγματοποιήθηκε στα Ιλίσια (από 17 έως 20 Σεπτέμβρη 1998) συνέπεσε με τα 80 χρόνια και τα 30 χρόνια παρουσίας και αγώνων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ αντίστοιχα.

Για το λόγο αυτό, το μεράκι ξεχείλισε σε αυτά σε αυτά τα «γενέθλια» και για πρώτη φορά υπήρξαν τέσσερις εξέδρες (κεντρική, νέοι καλλιτέχνες, λαϊκό Στέκι και «Χώρος τέχνης και δημιουργίας») προβάλλοντας ακόμα περισσότερο την πολιτιστική πρόταση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Επίσης, λειτούργησε και το «CINE ΚΝΕ» όπου υπήρξαν προβολές ταινιών μικρού μήκους και κινηματογραφικά αφιερώματα.

Το 24ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» χαρακτηρίστηκε από «έκρηξη συμμετοχής της νεολαίας και του λαού», που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο της τελευταίας δεκαετίας.

Η παιδεία, η εργασία, ο πολιτισμός, μαζί με τα αντιιμπεριαλιστικά μηνύματα διεθνιστικής αλληλεγγύης, που έφεραν μαζί τους από κάθε γωνιά της γης οι δεκάδες αντιπροσωπείες ξένων οργανώσεων νεολαίας, κίνησαν το ενδιαφέρον των νέων που είχαν κατακλύσει τα περίπτερα στο Φεστιβάλ. Επίσης, πόλος έλξης ήταν και η συζήτηση για την ΟΝΕ.

Το πρόγραμμα είναι πολύ πλούσιο σε συμμετοχές Ελλήνων καλλιτεχνών, που εκφράζουν τη συγκίνησή τους για τη συμμετοχή στη μεγάλη γιορτή. Μάλιστα, σε αυτό το Φεστιβάλ εμφανίζονται και τα «Κόκκινα Πνευστά», μια ορχήστρα από τη Δανία αποτελούμενη από 27 γυναίκες και άντρες εργάτες, οικοδόμους, πυροσβέστες, εκπαιδευτικούς κτλ.