aerostato

Το «κόκκινο Αερόστατο» μαζί με την ΚΝΕ πετάει για «το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό»

Το “κόκκινο Αερόστατο” προσγειώνεται ξανά στο πάρκο Τρίτση για το 48ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή. Στο ίδιο γνώριμο μέρος με τα προηγούμενα χρόνια, στο στέκι του “κόκκινου Αερόστατου”, έμπειροι παιδαγωγοί και καλλιτέχνες ετοιμάζουν ένα πλούσιο πρόγραμμα για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου:

  • Πετάμε μαζί με την ΚΝΕ για το “μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό”, τον Σοσιαλισμό! Τι μπορεί να συνδέει ένα τραμπολίνο, ένα γιγάντιο τζένγκα, μία βαλίστρα κι ένα παιχνίδι στόχων; Με γέλια και χαρούμενες φωνές περνάμε απ’ όλες τις πίστες των παιχνιδιών για να γκρεμίσουμε τον σημερινό άδικο κόσμο και να φτιάξουμε μία κοινωνία όμορφη και δίκαιη για όλους!
  • Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο. Μία ξεχωριστή γωνιά αφιερωμένη στον Νίκο Μπελογιάννη που αγάπησε -όσο λίγοι- τη ζωή, την ειρήνη, το δίκαιο, τον Άνθρωπο! Ζωγραφική, πειράματα χημείας, προβολή βίντεο, όλα ενώνονται για να γνωρίσουμε αυτόν τον μεγάλο κομμουνιστή!
  • “1922-2022: Ανακαλύπτουμε τα ίχνη ενός ξεριζωμού”. Μπες στον λαβύρινθο, περπάτησε ανάμεσα στα διάφορα σχήματα, σχέδια και χρώματα για να ανακαλύψεις 4 καλά κρυμμένους γρίφους. Οι απαντήσεις θα σου ανοίξουν τον δρόμο για το τέλος του παιχνιδιού. Μία γωνία εμπνευσμένη από τη νέα έκδοση της Διατμηματικής Επιτροπής της ΚΕ για τις μικρότερες ηλικίες που δίνει μία πρώτη γεύση στα παιδιά για τα περιεχόμενα του βιβλίου.
  • Πάμε Γυμνάσιο! Παλιότεροι και νέοι μαθητές Γυμνασίου θα μαζευτούν εδώ για να γνωριστούν και να συζητήσουν για όσα τους αρέσουν ή δεν τους αρέσουν στο νέο τους σχολείο.  
  • Στείλε το μήνυμά σου στο “κόκκινο Αερόστατο”. Στο περίπτερο του χώρου τα παιδιά μπορούν να στείλουν τα δικά τους μηνύματα στο αγαπημένο τους περιοδικό, τις σκέψεις τους και τις προτάσεις τους για όσα διαβάζουν στις σελίδες του. Επίσης, εκεί θα μπορούν να προμηθευτούν τη νέα έκδοση “1922-2022: Ανακαλύπτουμε τα ίχνη ενός ξεριζωμού” σε τιμή προσφοράς ειδικά για το Φεστιβάλ, παλιότερα τεύχη του περιοδικού κι άλλα υλικά.

 

Επίσης, στο στέκι του “κόκκινου Αερόστατου

- την Πέμπτη στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί μία μεγάλη συλλογική ζωγραφιά - τοιχογραφία με θέμα τον πόλεμο και την ειρήνη. Τα ίδια τα παιδιά με την καθοδήγηση εικαστικών θα δώσουν χρώμα σε μια ειρηνική, χαρούμενη πολιτεία και θα ψάξουν τρόπους να διώξουν μακριά τα σύννεφα του πολέμου.

- την Παρασκευή στις 20:30 χορεύουμε σε ρυθμούς ζούμπα.

- το Σάββατο στις 19:00 γνωρίζουμε και συζητάμε με τους Κοινούς Θνητούς και τον Πάνο Ζάχαρη, καλλιτέχνες που εμπνεύστηκαν από τον Νίκο Μπελογιάννη.