30

2004:30ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή

16 - 19 Σεπτέμβρη 2004, στα Ιλίσια

«Η δική σου γιορτή, ο δικός σου αγώνας για το σοσιαλισμό»

Το 30ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή", με κεντρικό σύνθημα «Η δική σου γιορτή, ο δικός σου αγώνας για το σοσιαλισμό» διοργανώνεται τη χρονιά του euro και των ολυμπιακών αγώνων. Το ζήτημα του αθλητισμού, ο αγώνας ενάντια στην εμπορευματοποίησή του βρίσκεται στο επίκεντρο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, με συζητήσεις και άλλες εκδηλώσεις.

«Οι ολυμπιακοί αγώνες τους τελείωσαν... Οι δικοί μας αγώνες συνεχίζονται και εντείνονται», σημειώνει χαρακτηριστικά το πρωτοσέλιδο του "Οδηγητή" τον Σεπτέμβρη 2004.

Για πρώτη φορά, μετά από πολύ καιρό, διοργανώθηκε αγώνας δρόμου 14 χιλιομέτρων, με αφετηρία το χώρο του Φεστιβάλ, που διέσχισε τους δρόμους της Αθήνας.

«Η συσσωρευμένη και πλούσια εμπειρία των 30 χρόνων, η εθελοντική εργασία εκατοντάδων νεολαίων της ΚΝΕ, είναι τα πρώτα και κύρια συστατικά της επιτυχίας και του φετινού Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Αλλαγές στη διαρρύθμιση του χώρου, νέα περίπτερα, νέες ποικιλόμορφες δραστηριότητες στοχεύουν στην ακόμα μεγαλύτερη και πιο ενεργό συμμετοχή του κόσμου σε αυτό το μεγάλο και πλούσιο διάλογο της ΚΝΕ και του Κόμματος με τους χιλιάδες επισκέπτες», κατέγραφε σε ρεπορτάζ από το 30ο Φεστιβάλ ο «Ριζοσπάστης».