40

2014:40ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή

18-20 Σεπτέμβρη 2014, Ίλιον

Το Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή συμπληρώσε 40 χρόνια πολύμορφων εκδηλώσεων και το κεντρικό σύνθημα στηρίχθηκε στα λόγια του Νίκου Μπελογιάννη: "Για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων"... Συνεχίζουμε!

Η 40χρονη πορεία του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» και η απήχησή του στο λαό και τη νεολαία αποτυπώθηκαν στο βίντεο - αφιέρωμα που με μεράκι και κόπο δημιούργησαν μέλη και φίλοι της Κομμουνιστικής Νεολαίας και το οποίο προβλήθηκε την πρώτη και δεύτερη μέρα στην Κεντρική Σκηνή.

Η πρώτη μέρα του Φεστιβάλ ήταν αφιερωμένη στον αγώνα κατά του φασισμού, καθώς συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Στις 22:16 τα πάντα σταμάτησαν στο Φεστιβάλ, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον Παύλο Φύσσα.

Ιδιαίτερα πλούσιο ήταν το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με συναυλίες από: Β.Παπακωσταντίνου, Π. Θαλασσινό, Μ. Πασχαλίδη, Χ. Θηβαίο, Λ. Χαλκιάς Φ. Βελεσιώτου, Σ, Μαγαλιό, Kollektiva, N.Φάκαρο, Χαονία κ.α. Επίσης, συμμετείχαν καλλιτέχνες όπως ο Κ.Καζάκος και η Κ.Παπουτσάκη κ.α.

40o Festival video 1
40 festival video 2
40 festival video 3
40o festival video 4