43

2017:43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή

21-23 Σεπτέμβρη 2017, Ίλιον

100 χρόνια απ' τον Οκτώβρη που συγκλόνισε τον κόσμο "το μέλλον δε θα 'ρθει από μονάχο του... αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς"», ήταν το σύνθημα του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» που ήταν αφιερωμένο στα 100 χρόνια από τη Μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση. Στην Επανάσταση ήταν αφιερωμένη και η κεντρική έκθεση που δέσποζε στο χώρο, με τίτλο «100 χρόνια, Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση».

 

Τις εκδηλώσεις του 43ου Φεστιβάλ τίμησε με την παρουσία του ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Θάνος Μικρούτσικος, ο οποίος επιμελήθηκε και το αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι που παρουσιάστηκε στην Κεντρική Σκηνή με τίτλο «Το μέλλον δεν θα 'ρθει από μονάχο του». Εγιναν ακόμα αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο, με αφορμή τα πέντε χρόνια από το θάνατό του, ενώ έγινε μεγάλη συναυλία - αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο, με αφορμή τα 35 χρόνια από το θάνατό του και τα 80 χρόνια από τη γέννησή του.

 

Πλούσιο σε περιεχόμενο, το καλλιτεχνικό πρόγραμμα συμπεριλάμβανε συναυλίες από: Μ. Φαραντούρη, Γ. Νταλάρα, Β. Παπακωσταντίνου, Μ. Πασχαλίδη, Δ. Μυστακίδη, Μ. Μητσιά, Ν. Φάκαρο, Κ. Μακεδόνα, Μ. Ασλανίδου, Κ. Τριανταφυλλίδη, Imam Baildi κ.α.

43 festival video 2
43o festival video 4
43 festival video 3
43o festival video 1