46

2020:46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή

17-19 Σεπτέμβρη 2020, Ίλιον

Ένα Φεστιβάλ προσαρμοσμένο στις συνθήκες ήταν το 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού με κεντρικό σύνθημα «Σοσιαλισμός, για να μπορούμε να "ανασαίνουμε", για να νικήσει η ζωή». Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ με μεράκι και ευρηματικότητα κράτησαν το Φεστιβάλ δυνατό μέσα στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας διαμορφώνοντας τους χώρους παίρνοντας υπόψη την προστασία της υγείας των επισκεπτών, ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός σε όλες τις εκδηλώσεις και δραστηριότητες, παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγείας.

 

Παράλληλα, στο χώρο του Φεστιβάλ μέλη της ΚΝΕ μοιράζαν την ανακοίνωση του ΚΣ για τη συμπλήρωση 7 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Καθώς η δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων συνέπεσε με τη μαύρη επέτειο, το Φεστιβάλ έστειλε το δικό του αντιφασιστικό μήνυμα, μπροστά και στην επικείμενη ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου για τη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. 

 

Ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε το αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο, με δυνατές ερμηνείες, δυνατές στιγμές, τραγούδια μιας ζωής που μεγάλωσαν διαφορετικές γενιές, που όλες ενώνουν τις φωνές τους σε αυτά, «πάντα γελαστοί»... Έτσι όπως αρμόζει στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ.

46o festival video 1