aerostato

Κόκκινο Αερόστατο

Από την ξεχωριστή φετινή γιορτή του Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα καταξιωμένα πλέον στέκια των μικρότερων φίλων της ΚΝΕ, των μαθητών Δημοτικού και Α' Γυμνασίου. Εξάλλου, οι εκατοντάδες φίλοι του «κόκκινου Αερόστατου» που κατασκήνωσαν στο Ποσείδι έχουν ήδη ανανεώσει το ραντεβού τους για τον Σεπτέμβρη σε όλη την Ελλάδα.

Ματιές στο Στέκι του «κόκκινου Αερόστατου» στην Αθήνα

Στο πάρκο Τρίτση και συγκεκριμένα στον μεγάλο διάδρομο από τη Λεωφόρο Δημοκρατίας στήνεται μια ακόμη μεγάλη πολύχρωμη, δημιουργική και ελπιδοφόρα γωνία. Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος γειτνιάζουμε με το στέκι του Αθλητισμού. Θέλουμε τα παιδιά να μη χάσουν στιγμή από τις μεγάλες στιγμές που θα διαδραματιστούν εκεί, να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν σε όλες τις επιδείξεις και τις αθλητικές δραστηριότητες και φυσικά να ανέβουν όσο πιο ψηλά μπορούν στον τοίχο αναρρίχησης.

Στο στέκι του «κόκκινου Αερόστατου» ξεχωρίζουν τα δρώμενα που θα πραγματοποιηθούν στην εξέδρα του χώρου. Επίδειξη επιστημονικών πειραμάτων, μικρό αφιέρωμα στη φιλία των λαών με έθνικ μουσική και χορευτικά με συμμετοχή των ίδιων των παιδιών, παρουσίαση όλων των τραγουδιών της παιδικής κατασκήνωσης που σκαρφίστηκαν οι ομάδες της Αττικής και μια ξεχωριστή ζωντανή εμφάνιση του γνωστού σε όλα τα παιδιά «Απορημένου» από τις ομώνυμες σελίδες του περιοδικού.

Παράλληλα, σε όλο το υπόλοιπο στέκι θα εκτυλίσσονται παιχνίδια και διαδραστικές δραστηριότητες σε 4 διαφορετικές γωνιές:

  • Ψάξε - βρες στο logo του Φεστιβάλ. Μεράκι - συλλογικότητα - συντροφικότητα... τι είναι αυτό που κρατά ζωντανό το Φεστιβάλ 50 χρόνια τώρα; Ανακαλύπτουμε την ιστορία και τον χαρακτήρα της μεγαλύτερης νεανικής πολιτικής γιορτής μέσα από το logo των φετινών εκδηλώσεων. Αναζήτησε πόσες περισσότερες προσωπικότητες μπορείς να βρεις, πόσα είδη τέχνης, πόσα σκίτσα για τη γνώση και την πάλη ενάντια στον φασισμό... Πόσες λέξεις σχετικές με την προετοιμασία και το στήσιμο του Φεστιβάλ μπορείς να σκεφτείς; Τα παιδιά θα ψάξουν μέσα σε όλο το στέκι να βρουν στοιχεία για να συμπληρώσουν τη λίστα των 50 χρόνων του Φεστιβάλ. Θα φτιάξουν τη δική τους αφίσα ή logo ζωγραφίζοντας με διάφορες τεχνικές και βέβαια θα ζωγραφίσουν το ίδιο το logo στο μεγάλο τρισδιάστατο «50».
  • Τι είναι επαναστάτης; Ακολουθούμε τη ζωή του Βλαντιμίρ Ιλιτς Λένιν από τα παιδικά του χρόνια μέχρι τις μεθυστικές στιγμές που ηγήθηκε της Οκτωβριανής Επανάστασης. Μέσα από ένα ενδιαφέρον και πρωτότυπο παιχνίδι γνωριμίας, τα παιδιά θα κληθούν να αναγνωρίσουν και να ξεχωρίσουν ποια είναι εκείνα τα στοιχεία που συνέθεσαν τον χαρακτήρα αυτού του τόσο σπουδαίου επαναστάτη.
  • Η γνώση είναι δύναμη! Συνεχίζουμε το καλοκαιρινό μας ταξίδι στον έναστρο ουρανό... Στο στέκι θα φιλοξενήσουμε το Κινητό Πλανητάριο, έναν ειδικό θόλο, μία φορητή φουσκωτή «αίθουσα» μέσα στην οποία θα απολαύσουμε πολύ αξιόλογες ταινίες εκπαιδευτικού, επιστημονικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου. Γνωρίζουμε τον κόσμο για να τον αλλάξουμε... δεν φοβόμαστε ούτε αποδεχόμαστε μοιρολατρικά το άγνωστο!
  • Σοσιαλισμός: Ο κόσμος που θέλουμε! Μέσα από οπτικοακουστικά μέσα, έκφραση των ίδιων των παιδιών, ταμπλό και άλλους τρόπους προβολής παλιότερων και καινούριων σελίδων του περιοδικού, αναζητούμε πώς τα όνειρα και οι ελπίδες μας μπορούν να γίνουν πράξη!

Και φυσικά στο περίπτερο του χώρου οι επισκέπτες μπορούν να προμηθευτούν παλιότερα και νέα τεύχη του περιοδικού «κόκκινο Αερόστατο», αυτοκόλλητα, αφίσες αλλά και δηλώσεις συμμετοχής στις συναντήσεις στα Στέκια Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ για την επόμενη χρονιά.