ergatiko_fititiko_steki_03

Στέκι νέων εργαζομένων και κατάρτισης

Η χρονιά σηματοδοτήθηκε από πολλούς αγώνες εντός και εκτός Ελλάδας, που έδωσαν δύναμη και ανάταση στην εργατική τάξη, που έδειξαν τι προσανατολισμό χρειάζεται να έχει το εργατικό κίνημα για να είναι νικηφόρο, για να δυναμώνει η οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς. Από τα χωριά της Λάρυμνας μέχρι μεγάλες πόλεις του εξωτερικού, από τα μεταλλεία της Χαλκιδικής μέχρι τους δρόμους μεγάλων πόλεων και από τα πανεπιστήμια της Ελλάδας μέχρι αυτά της Αμερικής, οι εικόνες αποτυπώνουν ότι «σε έναν κόσμο που φλέγεται, νικητές θα είναι οι λαοί». Για αυτό και το Στέκι θα είναι φέτος αφιερωμένο στην πάλη της εργατικής τάξης σε όλο τον κόσμο απέναντι στο σύστημα που γεννά φτώχεια, πολέμους και κοινωνική ανισότητα.

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου

19.00 | Εκδήλωση-συζήτηση: Σε έναν κόσμο που φλέγεται, νικητές θα είναι οι λαοί!

Θα μιλήσουν οι:

  • Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υπεύθυνος του Τμήματος της ΚΕ για την εργατική-συνδικαλιστική δουλειά
  • Chris Smalls, πρόεδρος του Συνδικάτου εργαζομένων στην Amazon (Amazon Labor Union)
  • Olivier Mateu, Γενικός Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Περιφέρειας Bouches-du-Rhone
  • Suzan Tayseer Salam, Πρόεδρος της Ένωσης Παλαιστινιακών Συνδικάτων της Ιερουσαλήμ
  • Άγγελος Θωμόπουλος, μέλος της Φοιτητικής Επιτροπής του ΚΣ της ΚΝΕ και πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Τοπογράφων Μηχανικών ΕΜΠ

Ξεχωριστό σημείο στον χώρο του στεκιού θα υπάρχει για την Επιτροπή του ΠΑΜΕ ενάντια στους πλειστηριασμούς, που έχει δώσει μαζί με τα συνδικάτα εμβληματικούς και νικηφόρους αγώνες το προηγούμενο διάστημα για να ενισχυθεί με περισσότερους εργαζόμενους το μεγάλο αυτό μέτωπο που θα ενταθεί το επόμενο διάστημα.

Στο Στέκι θα λειτουργεί και φέτος ο χώρος των σπουδαστών επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, σημείο συνάντησης των σπουδαστών δημόσιων και ιδιωτικών ΙΕΚ και των ΕΠΑΣ, όπου συζητάνε για τα τεράστια προβλήματα και κενά που έχουν στις σπουδές και στην πρακτική τους άσκηση. Φέτος στον χώρο θα υπάρχει η έκδοση που δημιούργησε η Εργατική Επιτροπή του Κεντρικού Συμβουλίου με τίτλο «Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Τι έχουμε ανάγκη σήμερα».